SHQIPTAR, BËNI KUJDES, SE DREQI PO E TRAZON QIELLIN TONË !

21
Dec
2023
Shkruan: Fehmi Berisha


Biku, pra të gjithë mullahët e dinë që ne nuk e kemi ndërtuar identitetin kombëtar mbi fetë, ashtu siç e kanë ndërtuar shkiet dhe grekët.
Por, mullahët në mënyrë perfide, hap pas hapi, duan t’i njejtësojnë këto, kombin dhe fenë !
Ky është misioni i tyre i ndytë dhe i rrezkshëm.
E jo. Ky mision i errtë nuk kalon.
Nuk kalon, sepse me besim islam, një pjesë e jona, kemi vetëm 300 vjet dhe atë përciptazi.
Me besim të krishterë, të gjithë, i kemi vetëm 1500 vjet, derisa, shqiptar të gjithë bashkë i kemi mëse 12000-dymbdhjetmijë vjet, ndaj identiteti jonë kombëtar është ndërtuar mbi gjuhën, territorin kompakt, gjakun( ADN), historinë dhe mbi traditat e zakonet tona,ndaj mënyra e jetesës tonë në çdo fushë dhe në çdo aspekt ndryshon nga islamët turko-arab.
Ndryshon, pamja, veshja, dasma, kanagjeçi, vdekja, ndryshojnë ndejat, këngët, festat, thjesht ndryshon gjithëçka, ndaj ju mullah, së pari me ato çallma e beza të zi korb, jeni çoroditur dhe kërkoni të na çoroditni edhe ne tjerëve. Kërkoni jo vetëm shaminë, por kërkoni edhe lidhjen e saj në mënyrën turke, këtë, për t’u ngja atyre. Kërkoni ferexhen që të “krijojmë ” moral, thuase nën ferexhe rrika morali e jo në ndërgjegjjen e njeriut!
Ju përdorni fesin turk e tërrlemen arabe në vend se ta përdorni plisin që e kem simbol e për të cilin është derdhur aq shumë gjak. Feja nuk është krijuar vetëm për turq dhe arab. Mundet edhe një serb, gjerman, anglez të konvertohet në besim islam, por ai mbetet serb, mbetet gjerman apo anglez dhe i ruan simbolet, heronjët dhe traditat e kulturen e vet. Feja nuk obligon bartje kapele. Pra, mund të besosh edhe pa kurrëfarë kapele, ama nostalgjia për ata që na kanë masakruar për pesë shekuj ju shtynë kah fesi dhe çdo gjë e tyre, se jeni të mjerë, jeni për gjynah, jeni arkaik të mbetur në shekullin e VII dhe tepër primitiv, të lodhtë.
Ju mashtroni injorantēt duke bërë thirrje edhe kundër qiftelisë dhe muzikës shqiptare. Këtë e bëni, sepse doni të dëgjohen vetëm ilahitë. Me këtë doni ta rrënoni kulturen tonë. Nuk do t’ia delni.
Iliada dhe Odiseja e shumë tjera janë trashigimi kulturore me rrënjë shumë më të thella se Kur’ani juaj, ndaj edhe jehojnë këngët folklorike dhe rapsoditë ndejave tona dhe do të jehojnë sa të frymojmë ne.
Ju mullah jeni kundër çfardo qoftë autoktone dhe punoni e veproni për të na tjetërsuar.
Edhe prindërit tanë, një pjesë e konsiderueshme, kanë besuar dhe i kanë mbajtur ritet e besimit islam, por nuk kanë qenë agresivë dhe rrenca e mashtrues si ju. Kanë patur burrëri, bujari, besë dhe zakone tipike shqiptare.
Ata kanë besuar, janë lutur edhe janë falur, por këto i kanë bërë në shtëpi dhe në xhami. Si i zinte xhamia dje, kur kishte shumë më pak sesa ka sot ?
I zinte ata, se faleshin në shtëpi. Nuk faleshin shesheve sa për t’u dukur. Nuk faleshin për reklamë dhe as me porosi. Faleshin, se ishin të pastër, besimtar të pa djallëzuar dhe e ndjenin obligim fetar, ndaj edhe i respektonim ne, sepse nuk na pengonin,siç nuk na pengojnë as sot ttë tillët. Nuk na pengonin, sepse nuk i përdhosnin vlerat tona kombërare siç bëni ju mullahēt dhe fanatikët tuaj sot.
Ju sot,fort ma merrë mendja që nuk jeni fare besimtar. Nuk jeni, sepse për çdo gjë që ndodhë thoni: zoti e ka shkruar ashtu. Ju edhe kur vjen krimineli serb dhe grues shtatzan ia hapë barkun me thikë dhe e vret bashkë me foshnjen në bark thoni zoti e ka shkruar. Sipas kësaj, Zotin ju e bëni kriminel e bëni monstrum.
Zoti të vret-thoni ju. Zoti sipas kësaj logjike qenka vrasës…ju bashkë me predikimet tuaja delni kundërshtar të vet zotit. Ju faleni, sa për t’u dukur dhe për reklamë e me porosi të padronëve tuaj. Thjesht, mendoj unë, se ju jeni spiuj të paguar dhe në emër të fesë e nën petkun e zotit doni t’na çkombëtarizoni dhe të na zhdukni si shtet nga faqja e dheut, duke përbaltur çdo gjë shqiptare dhe pa ndalshëm jeni duke i gërryer themelet tona.
Nuk do t’u lejojmë kurrë, nuk do t’u lejojmë kurrë, kurrë.
Zoti nuk do reklamë. Reklamen për qëllime tjera e duan paguesit tuaj, ata që ua sjellin parat me krojshe.
Përse nuk e bëjnë ndihmen përmes Qeverisë dhe bankës së Kosovës në rrugë legale ?!
Jo, se pastaj ju, këto ritet “tuaja” të cilat i keni shtri edhe rrugëve, shesheve e parqeve, që tani keni filluar t’i shtrini edhe nëpër institucione shtetërore dhe shkolla, do t’i bënit ku është vendi për to dhe nuk do të dukeshit dhe nuk do ishte reklamë, ndaj paguajnë ata, e paguajnë reklamen dhe jo besimin, sepse besimi është bindje dhe shumë qështje personale, derisa reklama ka qëllim, ndaj paguhet.
Me ato para të pista ju i paguani të rinjët dhe të rejat e varfëra që të vishen ashtu, bile edhe ua caktoni vendet ku të dalin dhe ku të rrinë e çka të bëjnë dhe si të sillen brenda 24 orëve.
E keni zënë shtetin e porsa krijuar piskë, të brishtë e me shumë probleme, probleme të cilat na i shkaktojnë armiqët shekullor Greqia dhe Serbia dhe ju e shfrytëzoni rastin dhe haparesheni duke e keqpërdorur paturpësisht lirinë e besimit dhe të fjalës së lirë dhe me këto çfarë bëni dhe si bëni, qoni uj direkt në mullirin serbo-rus.
Nuk e tha rastësisht dr.Vasa Çubrilloviçi, se nëse dikush mund t’ia thyejë boshtin kurrizor kombëtarisë shqiptare ai është islami. Ndaj ju nuk e njihni kombin dhe thirreni në ymetin muhamet.
Kështu vepronit ju mullahët edhe dje, por jo i gjithë xhemati juaj, kur Titos dhe UDB-s u bënit temena dhe ishit në shërbim të tyre këmbë e krye. Para se të shkonit ta falni sabahun, njëher shkonit në xhami të madhe-UDB, spiunonit xhematin tuaj dhe pastaj….
Ne nuk kemi harruar, kur me ngutë dhe me yrysh u tubuat në Vakaf dhe i dënuat demonstratat e vitit 1981, duke na akuzuar se po ua prishnim vëllazërim-bashkimin.
Këta jeni ju.
Atë ditë e sot, kurrë një fjalë të vetme nuk e keni nxjerrë kundër kishes ortodokse serbe e cila bëri gjenocid në popullin tonë. A keni shpjegim për këtë heshtjen tuaj ?
Ju heshtëni, por ne e dimë përse heshtëni, e dimë.I kanë dosjet tuaja të spiunllëkkut tuaj ata, do t’ua publikonin porsa një fjalë ta nxirrnit kundër tyre.
Ju bëni vepra penale, për të cilat një ditë të caktuar do të jepni llogari. Ju për ditë bëni vepra penale. Ka videogjirime të bollshme që e dëshmojnë këtë që e them.
Këtë e bëni, sepse kështu u porosisinë ata dreqërit e mdhenjë që fshihen pas jush, të cilët kryet e kanë gjetiu, por kurrsesi nuk e kanë në atdhe.
Juve derisa ashiqare veproni kështu do t’u konsideroj agjent të shteteve tjera, spse përhapni islam politik, islam të talebanëve, të isisit dhe sekteve të ndryshme turko-arabe e ruso-serbe. Bëni krim, duke i keqpërdorë edhe fëmijtë 4-5 vjeçar, duke i mbuluar me ferexhe dhe duke ua shlyer trurin për të mbjellur pastaj në atë tru të shpërlarë terr mesjetar aziatik dhe ndjenja krejtësisht antikombētare,antishqipëtare.
Pasi fëmijët të ken mbajtur katër orë mësimi në shkollë, ju pa e menduar fare, ose aq u bēnë, i merrni dhe ca orë tjera në ato derset tuaja!
Normat pedagogjike kanë caktuar kapacitetin e fëmiut sa guxon të ngarkohet,pra katër orë në ditë.
Dhe çka bëni ju?
I merrni dhe i ngarkoni edhe me katër orë tjera dhe gjithë sa ka nxënë fëmiju në shkollë, ju ja fshini nga koka, po se nuk duron koka gjithë atë ngarkesë.
Ju çirreni e piskatni në kup’ të kresë derisa t’u shterret zëri nëpër minaretë e xhamive dhe atë përmes altoparlantave e na e prishni qetësinë, na e prishni gjumin e besa edhe na i frikësoni fëmijtë.
Ato britma primitive janë kot dhe të pa kuptimta sot, kur secili njeri ka orë dore, sa për ta ditur vaktin e faljes. Nëse ezani ishte dikur mjet për t’i thirrur njerëzit në vakt faljeje, atherë kur nuk kishte orë, përse bërtitni sot ?!
Bërtitni se ora u është ndalur dhe u ka mbetur para 1400 viteve atje në mesjetë, në shkretirat aziatike.
Jeni primitiv.
Ju na thërrisni përditë, që të martohemi me vajza të xhaxhallarëve, me vajza të hallave me vajza të dajave me vajza të tezeve me…..
Këtë e bëni, sepse dikur aifarë profeti juaj beduin ua kish pas ngulë kusherirave të veta.
Aifarë shpellari primitiv kish marrë e ishte martuar me Ajshen, vajzë 9 vjeçare.Aifarë dylberi, të binë, Fatimen, e kishte pas martuar për nipin e vetë Aliun ( djalë vëllai).Aifar “profeti” juaj i degjeneruar, djalit të vetë të adaptuar Zeidit ia kishte pas marrë gruan,se aifar “profeti” juaj kodosh…
Dhe ju primitiv, të çthurur e të prishur deri në palcë doni të na bëni siç ishte ai, në kokë e vepër të cilit betoheni edhepse aifar bastardi në haremin e vetë mbajti 13 gra, mbase edhe aq skllave seksi…
Me këto marifete doni të na shitni etikë dhe moral ?!
Ju, derisa nuk i dënoni dhe nuk distancoheni nga veprimet dhe mënyren e jetesës së ti, ju nuk mund të keni as etikë dhe as moral. Ndaj heshtni, heshtni bre,heshtni amanit. Sus më mirë të mos u ndihet zëri.
Nga aifarër haremi apo pufi thërrisni edhe sot, se besimtarēt tuaj do t’i kenë edhe në Xhenet nga 72 hyrija!
E patë xhenetin ju?
Ku e patë?
Ku i gjetët këto pisllëqe?
Në librin tuaj jo cok.
I gjetët në kokat tuaja të mykura e të qelbura.
Ky është morali juaj. Kjo është etika juaj të cilën përpiqeni ta mbillni në ato kokat të cilave ia delni t’ua shpërlani trurin. Këta jeni ju.
Për këtë u quaj pisa unë, jo pse besoni, por pse rreni e mashtroni.
Ju edhe përcjelljen e fundit për të vdekurin e bëni për faqe të zezë. Në vend që të flisni për personajitetin e ti, për jetshkrimin e ti/ sajë, ju përpiqeni ta udhëzoni edhe vet zotin se çka e si të veprojë me të dhe ku t’i bëjë vend, thuase ai zoti nuk di ku, si e çka, dhe ka kohë t’u dëgjojë juve.
Ju në ato raste ceremonish mortore të njejtat fjalë i thoni si për të mirin si për të keqin e kriminelin !
A ka kuptim kjo ?
Na jepni me kuptue se zoti po punojka me protekcion dhe vendoska jo sioas veprave që la i vdekuri, por sipas lutjeve dhe këshillave tuaja!!!
A e kuptoni vet ju sa budalla e qesharak dukeni në ato raste?
Te shqiptarët, sipas normës kanunore për pisllëqe të këtilla të shkon koka. Ne nuk martohemi as në fis dhe lëremë në familje.
Ju bëni punë djalli, punë tē pista, bëni krim ndaj atdheut, sepse pa rreshtur vëni bomba aty ku gjeni hapësirë, bomba të cilat plasin dhe gjymtojnë fëmijtë dhe të rinjët tanë.
Bëni krim ,sepse ju mullahët,të cilët punoni për Perandori Turko-arabe, qëllimisht mohoni periudhen më të ndritshme të historisë sonë,periudhen e Skënderbeut.
Ju të shitur e mohoni fare edhe kryeheroin tonë Gjergj Kastriotin-Skënderbeun dhe lavdëroni Sulltanët, duke i quajtur çlirimtar dhe u përuleni përditë e përnat.
Skënderbeut i hudhni batanije sipri dhe vraponi e pruleni duke u përqyerr te Tyrbja e Sulltan Muratit.
Ju pruleni në xhamin e Mehmet Fatihut, gjakpirsit më të madhë të shqiptarëve.
Ju pruleni në xhamin Mehmet Pasha Sokoloviç, që ishte serb. Dhe posa u bë me post politik, vëllain e emroj kryepop diku në një kishë në Serbi.
Ju djaj e pisa denigroni edhe të gjithë humanistët shqiptar, si Marin Barletin,Marin Beçikemin,Gjon Gazulin e shumē të tjerê, të cilët bënë aq shumë për kulturën dhe identitetin tonë shqiptar.
Ju lugetër mohoni dhe denigrojnë edhe Pjetër Bogdanin -shkenctarin e madhë shqiptar, i cili ishte fizikant, matematikan, astrolog dhe filozof.
Ju kopila të rrezikshëm e mohoni edhe mbledhësin e traditës sonë, përpiluesin e KANUNIT TË LEKË DUKAGJINIT, trimin Shtjefën Gjeçovin, të cilin pikërisht pse bëri gjithë atë punë titanike për ne shqiptarët me atë vepër emblemë monumentale, e vranë serbët.
E vranë, sepse qëllimi i tyre, bashkë me qëllimin tuaj të djeshëm e të sotëm ishte, që para bote të na paraqisnin si mysliman-islam dhe në emër të kësaj të na ndiqnin për Anadoll.
I mohoni pra edhe humanistët, sepse në kohën e tyre ata nuk u bënë turq, nuk e pranuan islamin dhe pushtuesin osman, por gjithë diturinë e tyre e derdhën në librat e shkrimet e tyre në të mirë të atdheut -Shqipërisë dhe në bazë të atyre veprave ne krijuam dhe çelnikosëm identitetin tonë kombëtar.
Ju mullah me mendësi mesjetare, për këtë edhe përmes mediave, videogjirimeve, krejt hapur thërrisni: “më mirë është me e vra vajzen, se me t’u martuar me katolik” ( M.m.Shefqeti)!
Ju pra bëni thirrje për vrasje!
Kjo do duhej të dënohej nga organet e rendit.
Ju beduin shkretirash, edhepse ne kemi shpallur Shtetin Parlamentar dhe kem një Kushtetutë e cila na definon shtet laik, nuk e ndalni luftën e tuaj të pistë duke përdorur çdo mjet për ta relizuar qëllimin e tyre-tuajin për shtet islamik të modelit iranian apo avganistanez, ndaj thërrisni dhe veproni për sheriat dhe kalifat,ndaj i mobilizuat djemtë tanë dhe i dërguat në Siri për t’u vrar kot,për t’u vrarë për lesh arapi..
E gjithë veprimtaria e juaj djallëzore do të duhej të ndalohej rreptësisht nga Qeveria jonë.Mirpo jo,derimë sotë asnjëra nga qeveritë e më parme, por as kjo e sotmja ( te e cila shpresuam), nuk kanë marrë asnjë masë edhepse këto dukuri të shëmtuara dhe ugurzeza i shohin përdit në çdo cep atdheu.
Bile aq më të pështirë bëhen, si ata të djeshmit edhe këta të sotmit, që në secilën festë fetare, me ngutë vinë dhe u bien në gjunjë. U bien në gjunjë, jo pse janë besimtar, por u gjunjëzohen për vota.Turp.Turp e besa edhe krim.
Biku e di këtë.E di që kurrfar besimtarësh nuk janë,ndaj i shfrytëzon për qëllimet e zeza.
Qeveria e vetdishme, se cilitdo grupacion politik t’ia jepin votat e myhybëve do ta sjellnin në pushtet,dhe duke e ditur këtë i lësho veshët dhe palohet.Njejtë edhe opozita.Këtu nuk ndryshojnë.
Lexues të nderuar,jeni dëshmitar dhe i dëgjoni pëllitjet e mullahëve,duke na akuzuar, kinse jemi islamofob!!!
Në realitet në Kosovë,sikurse askund në trojet shqiptare nuk ka islamofobi, por në çdo segment të jetës dhe në çdo cep të trojeve tona ka ALBANOFOBI.
Kjo albanofobi po i shërben direkt Beogradit dhe Moskës, të cilat kahmoti i kanë bërë thirrje Amerikes dhe Europes mosni, mos krijoni shtet islamik në Europë.
Kësaj thirrje mullahët nuk ndalen duke i bërë jehonë : Në Kosovë 95 % jemi mysliman!!!
Këtë e duan Beogradi e Moska.
Këtafarë lugetërish edhe flamurin kombëtar e denigruan duke e përdhosur e quajtën leckë!!!
Shteti çuditërisht edhe në këtë rast heshti!
E unë nuk do të heshtë. Nuk do të heshtë, se për këtë flamur me gjakun tim kam stërpikur, për shumë vite, muret e burgjeve të Serbisë.
Përditë, paturpësisht rrejnë mullahët, rrejnë ditë për diell , kinse 95% e popullit në Kosovë qenkemi mysliman.
Unë fortë besoj, që shumica e ne shqiptarëve jemi agnostik. Ka një numër jo të vogël, që janë ateist, nuk besojnë fare. Ka një numër që vinë nga prind besimtar, por vetë nuk i praktikojnë “detyrimet”islame. Besojnë në mënyrë agnostike; mbase ka diçka, një fuqi mbinatyrore-thonë, që njerëzimi deri sot nuk e di, sepse askush s’ka mundur ta vërtetojë, ndaj nuk besojnë në Allahun e mullahëve dhe përrallat e tyre. Nuk falen. Pinë alkool. Nuk shkojnë kurrë në xhami etj. E disa nga të gjitha detyrimet vetëm agjërojnë dhe këtë më shumë e bëjnë për hatër të prindërve ose xhaxhallarëve, sesa që besojnë predikimet dhe përrallat e mullahëve.
Mendoj, pa pasur ndonjë statistikë, se pjesa më e madhe e popullësisë në trojet tona janë vetëm shqiptar.
Meqë qeveritë kanë futur veshët në lesh dhe janë paluar si pulat e lagura, u mbetet shoqatave dhe individëve atdhetar të përballen me këtë zezon derisa nuk është bërë vonë.
Mësuesi i letërsisë Fehmi Berisha,anëtar i Organizatës Feja e Shqiptarit Shqiptaria

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 21/12/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk