SIKUR TË ISHTE VETËM NJË PUTIN RUS DHE NJË MILLOSHEVIQ SERB!

30
Apr
2023


Shkruan: Prof.Dr.Abdulla Mehmeti
Për reflektim
Pse nuk i bëhet e ditur njerëzimit se çfarë prodhohet në shtetin kishtar autonom në Atos, përderisa për çështje fetare ekzistojnë Selia e shenjtë e kishës katolike në Vatikan dhe Partikana Ikumenike e Kishës Ortodokse në Konstandini (Stamboll)!?
Pse politika dhe mediet, edhe ato ndërkombëtare, ua shpëlajnë trurin njerëzve duke i minimizuar krimet dhe gjenocidet e ideologjisë rusomadhe e serbomadhe mbi popujt e tjerë të pafajshëm e liridashës?!
Do të ishte një fat i mirë për popullin e Rusisë dhe të Serbisë, sidomos për popujt fqinjë, të shtypur e masakruar ndër shekuj prej tyre, sikur ideologjitë barbare të shteteve dhe kishave të tyre të kishin prodhuar vetëm nga një Potin ose Millosheviq!
Nuk duhet të minimizohen krimet dhe barbaritë e ideologjive të këtyre shteteve, por ato duhet të dënohen ndërkombëtarisht, jo të lidhura vetëm me nga një personalitet, duke e fshehur burimin e këtyre barbarive dhe krimeve me përmasa ndërkombëtare.
Kush mund të thotë se kjo ideologji barbare, shtetërore dhe kishtare, nuk u ka sjellë fatkeqësi popujve të tjerë fqinjë edhe para Putinit dhe Millosheviqit, se nuk do t’u sjellë fatkeqësi atyre dhe botës demokratike edhe pas këtyre mostrave të ideologjisë shoviniste rusomadhe e serbomadhe?!
Duhet të prishen përfundimisht çerdhet e korbave të zinj të kësaj ideologjie, edhe popujt e këtyre vendeve kanë nevojë për liri, demokraci e qytetërim sikurse të gjithë popujt tjerë të botës demokratike. Edhe populli i Rusisë dhe i Serbisë kanë nevojë për çerdhe pëllumbash që përhapin bardhësi e paqe.
Ata që heshtin përballë kësaj të vërtete dhe i minimizojnë këto fatkeqësi janë sikurse qyqet e mjera, që vazhdojnë në çerdhe të huaja t’i lëshojnë vezët, ku dikush mund të vendosë tinëz në ato çerdhe edhe vezë të gjarprit!
(30 prill 2023)

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 30/04/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk