Sprovë etimologjike

30
Aug
2023
Shkruan: Prof.Dr.Abdulla Mehmeti

PREJARDHJA (ETIMOLOGJIA) E KËTYRE EMRAVE ME RRËNJË TË NJËJTA LIDHET ME LASHTËSINË DHE VAZHDIMËSINË MIJËVJEÇARE TË GJUHËS SHQIPE
PELASG-PELASGIA
PELLA
PELIONI
PELAGONIA
PAPHLAGONIA
PALA
(ZA)PALA
(HE)PALA
KEPALA
PARIONI
PARTHINI
PALAUM
PALAIC
BALA
BARTINI
BALTICA
BALTIA
BALTI-STANI
BALSHA
T’RI-BALTI-BALDI
PARTHA-BARDHA
BALGAR-BALGURI
S’PARTA
PARGA
PERGAMONI
PERPARIKONI* -QYTET MEGALITIK NË TRAKI
BESAPARA* -QYTET ANTIK NË TRAKI
BONA(PARTI), PERANDOR I FAMSHËM
GARIBALDI (GURI-BALTI), HERO I BASHKIMIT TË ITALISË
BALSHA -DISA MBRETËR TË RASISË DARDANE MESJETARE
BATO-DISA MBRETËR ILIRË
BATIE – MOTRA E DARDANIT, BIJA E ZEUSIT
SHËN PALI (BALI), PËRHAPËSI I KRISHTERIMIT NË ILIRIK
EDEBALI (THEMELUESI I PERANDORISË OSMANE)
ETJ.
(29 gusht 2023)

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 30/08/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk