TETËMIJËVJET SHQIPJA E VJETËR

01
Nov
2023
Nga: Musa Krasniqi


Tetëmijëvjet shqipja e vjetër
Nuk ja kalon asnjë gjuhë tjetër
Tetëmijëvjet ka shqipja e jonë
Shkecëtarët këtë po e thonë

Ballin lartë shqiptarë e shqiptare
Nuk mund t’këtë asgjë më krenare
Se shqipja jonë e lashtë dhe e re
Nga Zoti gjuhë e parë erdhi te ne

Flamur e gjuhë më t’bukur n’botë
Ne kemi e themi me bindje t’plotë
Gjuha shqipe e dhuruar prej Zotit
Ruajtur me mund deri ditet e sotit

Mos lakmoni kurrë n’kultura t’huaja
Me deshirë e nder ruani vlerat e juaja
Spatem e skemi nevojë për Lindje
Perendim jemi vet ua them me bindje

Shqipja gjuhë Zoti dhe e shqiptarëve
Nuk duron dot gjuhën e hoxhallarëve
Shqipja e Flamuri Kuq e Zi vlera ari
Vetëm me këto mbijeton shqiptari

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 01/11/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk