Xhemat, apo xhelat shpirteror, mbi popullin me emer arab “xhemat”?!

23
Oct
2023

“Xhemat”?! A nuk e besoni se eshte turqisht apo arabisht kjo fjake?! Pak rendesi ka. Ne anglisht i thone “audience besimi”, ne shqip besoj se I thone “turme besimtaresh” ose “popull besimtar”, po cfaredo qe te jete, “xhemat”, nuk eshte shqip! E perse duhen te perdoren ne institucionet fetare gjuhet e huaja, jo shqip. A jane “xhemati” besimtaret shqipetare, dhe vetem shqipetare?! Sigurisht qe jo. Xhemati me siguri perdoret ne te gjithe boten arabe njejte, po ne SHQIPETARI, ku nuk flitet arabisht, pse? Atehere perse sherbesat fetare behen ne gjuhe te huaj?

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ne demokracine perendimore, ku e kemi marre per model qe te shkojme, “zoti flet” ne te gjitha gjuhet e botes, flet ne gjuhen ametare te besimetareve te atij institucioni fetar, nuk flet as ne gjuhen greke, si ne kishat e Janullatosit te Asfalise greke, as ne gjuhen e Shefqet Krasniqeve, ate te serbeve, turqeve, apo arabeve!

Perse ky ndryshim ne keto vite pluralizmi ne SHQIPETARI? A PSE KESHTU I SHERBEHET ME MIRE ZOTIT?!

JO, JOOO…, KESHTU I SHERBEHET SATANIT, DJALLIT, SHEJTANIT, DREQIT E TE BIRIT, se keshtu u sherbehet objektivave te agjenturave te huaja, qe sot, “ne kohe moderne”, quhen ne menyre te moderuar e te sheqerosur, “inteligjence” e vendeve te tjera, qe perfaqesohen, nga “perfaqesuesit e zotit”, kleriket e te gjitha feve, qe ne SHQIOETARI, nuk kane aspak qellim perhapjen e fjales “se te gjithe pushteteshmit”, por perhapjen e injorances, te analfabetizmit. Qellimi i tyre eshte tjetersimi i kombit shqipetar, zhdukja e tij, shperndarja e shqipetareve “si cifutet ne shkretetire”, dhe marrja e tokes se bekuar e te pasur prej tyre.

Shkunduni o “xhemat”, dhe filloni nga vetja, duke kerkuar t’ju therrasin shqip, qe kur te ftoheni te Premteve, mos e lejoni hoxhe katilin, katilin e gjuhes shqipe, te thote se “sote eshte e “xhume””, por I kerkoni te thote qe “sot eshte e Premte”. Quajeni Hoxhen dhe priftin, vrases, jo me fjalen turke-arabe “katil”, por te gjuhes shqipe “vrases”, ne shqip, sepse te tille jane.

Me shume se nje here, gjate gjithe ekzistences se historise sone kombetare, eshte provuar se institucionet fetare kane qene depo dhe kazerma ushtarake te grupeve kriminale, te te huajve, dhe vete kleriket, jane vendosur ne ato institucione, jo nga zoti, por nga komandat qe thurin plane per likujdimin e shqipetareve.

PAQJA QE PREDIKOHET aty ku jane ne sherbim keta “njeres te zotit”, me thiken gati kunder shqiptareve, eshte vetem nje mashtrim, eshte nje hipokrizi e gjalle.

Kleriket qe kane punuar per komb e atdhe, jo vetem kane qene te paket, por edhe me se shumti, jane vrare e helmuar nga te huajt. Puna e tyre atdhetare, ne menyre abuzive, te falkcifikuar, perdoret nga kleriket kundershqipetare, si sheqerosje e punes se ketyre agjensive armiqesore.

Ndergjegjesohuni o njerez, nderghegjesohuni!

21 Tetor 2023

Shënim:
Redaksia, diplomacia. dk nuk e merr përgjegjësinë për pikëpamjet e autorit në shkrimin e botuar!
Respekt!

Kategoria:

Botuar: 23/10/2023

© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk