Opinione

Arbëreshët e katundit (Greci) në italinë e jugut dhe përpjekjet e Athinës për Greqinë e madhe

Shkruan: Genta Petrit Kaloçi Propaganda e poshtër greke nëpërmjet kishës ortodokse për të aneksuar arbëreshët e italisë nëpërmjet katundit “Greci”. Më kujtohet si tani sesi në vitet e para të emigrimit në Athinë 92-95 para afro tre dekadash në lajmet kryesore televizive (mega, antena, ert1,2,3, star) jepnin pamje të priftërinjve grek me rrasa të zeza […]

Keq me Xhaxhin, keq kundra Xhaxhit!

Shkruan: Genta Petro Kaloçi Kopjojnë Xhaxhin, prapë fajin e ka Xhaxhi! Këta s’dinë ç’janë, ç’duan e ku shkojnë! Pak a shumë kemi parë videon e protestës së hallit më dt 3mars (për vulën e vulëhumburve të opozitës, kot nuk mallkonin të parët tanë, të humbtë vula) dhe askush nuk foli për vjedhjen e të drejtave […]

Një këshillë miqësore, me sqarime!

Shkruan: Prof.dr.Abdulla Mehmeti UNIVERSITETI I TETOVËS, KY PROJEKT I MADH KOMBËTAR, ËSHTË THEMELUAR SI INSTITUCION PUBLIK I SHQIPTARËVE NË MAQEDONI, JO SI BIZNES PRIVAT NGA NJË PERSON, AS NGA REKTORI I PARË DHE AS NGA KRYETARI I PARË I SENATIT TË KËTIJ UNIVERSITETI (Për studiuesit dhe personalitetet publike, në lidhje me epitetet dhe cilësimet e […]

ÇKA NDODHI DJE NË BRUKSEL – MË PYESIN DISA MIQ?

Nga: Ali Sh Mehmeti Përgjigja më e thjesht dhe më e saktë, për mua do ishte: – asgjë nga aspekti i Kosovës, – nga aspekti i Serbisë, sipas Borelit, pajtimi gojor i Serbisë me “marrëveshjen bazë”, që nënkupton se Serbia në raport me Kosovën do të sillet sipas Kartës së Kombeve të Bashkuara, që nga […]

MARKA BRUNGA I MIRDITËS DHE “MARKA BRUNGAT” E PARLAMENTIT!

Shkruan: Gjon Bruçi (Gazeta SOT, 28 shkurt 2023) Marka Brunga i Mirditës ka qenë një nga personazhet më të njohura e më interesante të krahinës së tij. Edhe pse është ndarë nga jeta, këtu e katër – pesë dekada më parë, ai përsëri ka mbetur në kujtesën e bashkëkrahinorëve, të cilët e kujtojnë shpesh herë […]

“Ra ky mort e u pamë” !

Shkruan: Prof.dr.Abdulla Mehmeti Dy fjalë për Skupin tonë të lashtë në vitin 2023 Në Shkup, në kryeqendrën mijëvjeçare të Dardanisë së lashtë, sot mbrohen themelet e qytetërimit të lashtë evropian, – mbrohen vlerat themelore të krishterimit burimor, – mbrohen themelet e besimit të lashtë, kishat dhe besimi i krishterë dardan-ilir-arbëror, – mbrohet historia e lashtë […]

Revolta e Astrit Çermës: Në kohën e Enverit kishim uzina, fabrika, kombinate, ushtri, marinë, shkolla, art, kulturë, shëndetësi, jo si sot që Shqipëria po vdes

Aktori i njohur Astrit Çerma, ka reaguar i revoltuar pas publikimit të disa fotove në gazetën TemA, ku tregohej jeta në kohën e komunizmit. “Disa gazeta të disa demokratëve të thekur seç na nxjerrin disa fotografi me ca dyqane buke, me ca njerëz të hutuar, me ca karroca, me ca sheshe e rrugë me parrulla, […]

SOLIDARIZIM ME POPULLIN E UKRAINËS; POR, USHTARË LUFTÊRAVE IMPERIALISTE, JO?!

Shkruan: Fadil Shyti ( Nga arkiva ime) NDAL AGRESIONIT IMPERIALIST RUSOMADH! Mendoj, në këtë aspekt rol të madh dje në luftën e Sirisë, ndërsa, sot në luftën në Ukrainë, luajti dhe po luan mendimi jo me kokë, por me zorrë e bisht;- që pastaj ne shqiptarët ta lëmë kokën: për interesat e huaja imperialiste në […]

© 2016 - 2023 | DIPLOMACIA.dk