Opinione

DUKE SODITUR PAGAT DHE PASURITË E PASHALLARËVE TANË MODERNË!

Shkruan: Gjon Bruçi -Botuar në gazetën SOT, datë 13 Mars 2023- Të enjten e javës që kaloi, po ndiqja “Opinionin” e Fevziut. Bëhej fjalë për pagat dhe pasuritë e politikanëve dhe shtetarëve të lartë të vendit, duke filluar nga Guvernatori i BSH, SPAK-u, titullarët e piramidës shtetërore, dhe deputetët. Mjafton të shohësh këtë “piramidë” rrogash, […]

Realiteti i dyzuar i Kosovës dhe fenomeni i vetëmashtrimit politik

Shkruan: Prof.Dr. Sadri Ramabaja Të shtunën që lamë pas Instituti i Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve – Shkup promovoi përmbledhjen në dy vëllime të dokumenteve analitike të Sekretariatit Federativ të Punëve të Brendshme të Jugosllavisë të periudhës 1980-1987/88. Botuesi ka një konkluzë me interes që e ka sjellë në parathënien e vëllimit të dytë. […]

Media proserbe e Prishtinës dhe çetniku Vuçko!

Shkruan: Medai Shaholli (qyfyre bulevardi) Që thoni ju more shokë se nga qyfyret e bulevardit të Prishtinës gumëzhijnë muhabetet e miletit, ku kohët e fundit një pjesë e mediave të Prishtinës si opozitare e vërtetë, po ‘kënaq’ opinionin serb mbi lojalitetin e këtij farë lloj shtypi të lirë dhe të pavarur me të vërtetën për […]

Kryfo sxoleio/shkolla e fshehte/sekrete një mith që përbën kollonën kryesore në historinë e re të shtetit Grek!

Shkruan: Genta Petro Kaloçi Një këndvështrim personal në bazë të përjetimit gjatë emigracionit dhe arsimimit tim në shkollat greke në vitet ’92-’08! Mora shkas nga një postim i Agron Dalipaj për gjuhët administrative greqishten e vjetër dhe latinishten që “vdiqën”. Më solli në mend periudhën kur jetoja në Athinë dhe në mes të shumë bisedave […]

Dëshmi!

Shkruan: Prof.dr.Abdulla Mehmeti Vetëm armiqtë e arsimit kombëtar, të shkollës shqipe dhe të Universitetit të Tetovës edhe më tej do ta përhapin propagandën kinse “tre kuvendet e komunave, e Tetovës, Gostivarit dhe e Dibrës” e kanë themeluar Universitetin e Tetovës. Përfundimet për mbështetja nuk janë akte themelimi. Mbështjetje pas themelimit të këtij Universiteti kanë dhënë […]

Pengje të një rrethi vicioz!

Shkruan: Medai Shaholli Këta janë liderët shqiptarë pengje të një rrethi vicioz që nuk dalin dot nga aty për më shumë se dy dekada rrotullohen pa dalë në rrugë të madhe. Ata nuk bëjnë dot tutje të ecin përpara për ta çarë rrethin për t’u larguar nga bataku i kënetës së ‘drzhavës Severna’ ku kanë […]

TEORIA E TË SHKATHTVE PAS ÇDO REVOLUCIONI

Përgaditi: Dilaver Goxhaj /Nga Viktor Hygo/ “Çdo revolucion, duke qenë se është një veprim normal, ka në vetvete ligjshmërinë e tij, të cilën disa revolucionarë të rremë e përlyejn shpeshherë; kjo ligjshmëri vazhdon të qëndroi edhe pse e llangosur. Revolucioni është kryekëput e kundërta e revoltës. Revolucionet dalin jo nga ndonjë aksident, por nga domosdoshmëria. […]

Komuna e parisit në Francë dhe Komuna parisit në Tiranë!

Shkruan: Genta Petro Kaloçi nga arkivi 23 Shkurt 2019/ Drejtpërsëdrejti nga Komuna Parisit në Tiranë! Ç’koinçidencë e bukur, vetëm se unë nuk besoj në koinçidenca si ju!! Revolucioni Francez filloi si revoltë popullore dhe e humbi rolin e saj, u zbeh, u vetëshkatërrua nga brenda, ashtu siç po bëjnë agjensitë sekrete franceze me lëvizjen e […]

© 2016 - 2023 | DIPLOMACIA.dk