Kulturë

LEGENI – QYTET QË JETON NË LEGJENDA E GOJËDHËNA

(Shkrimi është i nxjerrun nga libri im monografik në dorëshkrim: [...]
Lexo më shumë...

PAGËZIMI DHE MARTESAT SHQIPTARE

Pagëzimi i fëmijëve shqiptarë Kaloi koha kur librat e shenjtë, [...]
Lexo më shumë...

FJALIMI I RAMËS NË RILINDJE PËR MITHAT BEUN DHE KOLABORACIONISTËT E TJERË

(Opinion në varg) —– A nuk ka ardhur koha, si [...]
Lexo më shumë...

ME UR(Ë)E’TJE TË TEJKALOJMË URREJTJEN

-Përkitazi me librin: “SI TA TEJKALOJMË URREJTJEN”, të autorit tetovar, [...]
Lexo më shumë...

Në gjithë këtë kundërshtim të lashtësisë tetë mijëvjeçare të shqipes dikush po vrapon pas ‘djallit’!…

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe! [...]
Lexo më shumë...

KUFOMA E “ALBANOLOGJISË” SË TIRANËS ZYRTARE DHE VEMJET SLLAVE NË TË.

Shkenca e albanologjisë ka kaluar dy faza dhe tashmë ndodhet [...]
Lexo më shumë...

Sprovë etimologjike

PREJARDHJA (ETIMOLOGJIA) E KËTYRE EMRAVE ME RRËNJË TË NJËJTA LIDHET [...]
Lexo më shumë...

I kujtoj kësaj zonjëzës se askush nuk e ka sulmuar Pitagorën dhe as Euklidin.

Më poshtë po jap ironinë e profesoreshës së gjuhësisë në [...]
Lexo më shumë...
© 2016 - 2024 | DIPLOMACIA.dk